Ilona Mäki

Joukkueiden Diamond Edges -ja Little Edges vastuuvalmentaja. Mukana Golden Edges -joukkueen valmennustiimissä.

Yhteystiedot: 
ilona@kaarinantaitoluistelijat.fi
puh. 044 211 8956

Mikä on parasta valmentamisessa
Huomata, kuinka luistelijat nauttivat treenaamisesta ja tekevät valtavan paljon töitä saavuttaakseen unelmansa. 

Aloitin seuran luistelukoulussa apuohjaajana vuonna 2011 ja vuonna 2014 aloitin tulokkaiden apuvalmentajana oman luisteluni ohella.

Muodostelmaluistelussa hienointa
Ehdottomasti joukkue ja yhdessä tekeminen. Lisäksi se, kun huomaa kovan treenin tuottaneen tulosta.

Oma luisteluhistoriani
Olen Kaarinan taitoluistelijoiden oma kasvatti. Aloitin luistelun vuonna 2004 ja luistelin ikimuistoiset 14 vuotta eri joukkueissa. Joukkueista olen luistellut kauden silloisissa Minitähdissä, kauden Little Edgesissä, kaksi kautta Diamond Edgesissä ja viisi kokemusrikasta vuotta Dream Edgesissä. Junnuihin yli-ikäiseksi tullessani siirryin kokonaan valmennuspuolelle.

Paras luistelukokemukseni
Oma paras luistelukokemukseni on vuoden 2017 SM-kilpailuissa luisteltu vapaaohjelma. Teimme nappisuorituksen ja palkintona siitä historiallinen SM-pronssi. Edelleen tulee kylmät väreet, kun miettii kyseistä luistelua. Lisäksi tietysti luistelu junioreiden MM-kilpailuissa oli ikimuistoista ja oli hienoa päästä edustamaan Suomea ja Kaarinan taitoluistelijoita arvokilpailuihin. Luistelussa hienointa on myös pienet hetket, jotka saa jakaa yhdessä joukkueen kanssa. Joukkue on kuin toinen perhe ja joukkueena yhdessä koetut ylä- ja alamäet muistaa varmasti vielä vanhana.

Koulutus
Muodostelmaluistelun I-tason valmentajakoulutus.