Valmentajat

 

JOUKKUEIDEN VALMENTAJAT

Siiri Eskelinen - Seuran päävalmentaja

 

Mitä joukkueita valmennat? Olen Dream Edges Senior -joukkueen vastuuvalmentaja, sekä osa Dream Edges Junior ja Diamond Edges joukkueiden valmennustiimiä.

Kaarinan Taitoluistelijoissa valmentamisen ohella olen toiminut myös koreografina ja valmennuskouluttajana Suomessa ja ulkomailla. 

Koulutus: 

  • Valmentajan erikoisammattitutkinto (Vierumäen urheiluopisto)
  • Valmentajan ammattitutkinto (Liikuntakeskus Pajulahti)
  • Humanististen tieteiden kandidaatti (Helsingin yliopisto)
  • Muodostelmaluistelun II-tason valmentajakoulutus (Suomen Taitoluisteluliitto)
  • Taitovalmennuksen täydennyskoulutus (Jyväskylän yliopisto)
  • NLP Master Practitioner (Selkäcenter Helsinki) 
  • Useita lyhyempiä täydennyskoulutuksia ja seminaareja.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Keväällä 2013

Oma luisteluhistoria: Luistelu-urani alkoi TRT:n luistelukoulussa ja kulki Turun ja Naantalin joukkueiden kautta Helsinki Rockettesin riveihin. Kilpauran päätyttyä siirtyminen valmentajaksi oli luonteva valinta sillä olin jo vuosia autellut ja sijaistanut valmennuspuolella oman luistelun ohella.

Parasta valmentamisessa: Parasta työssäni on sen monipuolisuus. Muodostelmaluistelu on yhtä lailla urheilua ja taidetta, valmentaminen taas tietotyötä, ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa toimimista ja fyysistä työtä. Suhtaudun työhöni suurella intohimolla, pyrkien aina kehittämään joukkueitamme ja itseäni eteenpäin yhdessä määrätietoisten nuorten urheilijoidemme kanssa. Joukkuelajin parissa toimimisessa suuri rikkaus on myös työyhteisö, jossa tiimityö sujuu luonnostaan ja yhteishenki on korkealla!

Yhteystiedot: siiri@kaarinantaitoluistelijat.fi 

p. 050 544 3711


 

Sini "Simppa" Lagercrantz

 

Mitä joukkueita valmennat? Dream Edges Senior ja Dream Edges Junior.

Koulutus: Olen käynyt Taitoluisteluliiton 2. tason koulutuksen Muodostelmaluistelussa. Lisäksi olen SM-tason tekninen spesialisti. Siviiliammatiltani olen lääkäri ja olen tällä hetkellä äitiyslomalla erikoistuvan lääkärin virasta TYKS Radiologialla. 

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Kaarinassa olen valmentanut ensimmäistä kertaa kaudella 2011-2012, jolloin toimin SM-noviisien ja minoreiden tekniikkavalmentajana ja 2015 aloitin uudelleen yhden kauden kestäneen täyden valmennustauon jälkeen.

Valmentamisen ylipäätään olen aloittanut 2001 Turussa, josta tie vei hetkeksi Ouluun SM-junioreiden valmentajaksi. Sieltä palattuani olen opintojen ohella valmentanut TRT:ssä ja Kaarinassa lähes kaikkea mahdollista muokkakoulusta ja kansallisista senioreista SM-joukkueisiin.

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta valmentamisessa on saada luoda ”tyhjästä" jotakin hienoa ja nähdä, miten luistelijat herättävät ajatukset henkiin jäällä ja kehittyvät kauden aikana.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa on hienointa se, miten musiikeista, puvuista ja ohjelmista muodostuu kokonaisuuksia, joissa koko joukkue puhaltaa yhteen hiileen ja niin pienistä osiosta tulee itseään suurempi kokonaisuus.

Oma luisteluhistoriasi: Olen aloittanut yksinluistelijana TRT:ssä 4-vuotiaana, josta 12-vuotiaana siirryin muodostelman puolelle. Jatkoin Riennossa SM-seniorisarjaan saakka ja lopetin aktiiviurani v 2005 silloisen Festa Aboensian hajotessa. Kilpaura jatkui kansallisissa senioreissa ja Mastersissa, viimeisimmät kisani luistelin keväällä 2014.

Paras luistelumuistosi: Paras hetkeni omalta uralta oli SM-junioreissa saavutettu valintakilpailu-pronssi kaudella 2002-2003. 


 

Tiina  "Tinde" Turunen

 

Mitä joukkueita valmennat?  Olen Dream Edges Junior joukkueen vastuuvalmentaja, sekä osa Dream Edges Senior ja Diamond Edges joukkueiden valmennustiimiä. 

Koulutus: Valmentajan ammattitutkinto. Opiskelen Helsingin yliopistossa sosiaalipsykologiaa.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Tulin seuraan keväällä 2020.

Ennen Kaarinaan tuloa olen valmentanut seitsemän vuotta Helsingin Luistelijoissa (HL). Olin Marigold IceUnityn (MIUn) ja Muskteeersin apuvalmentajana ja viimeiset kolme vuotta vastuujoukkueenani oli HL:n SM-noviisijoukkue Starlights.

Oma luisteluhistoria: Aloitin luistelu-urani Kuopiossa, josta siirryin MIUn riveihin vuonna 2007. Viiden MIU kauden aikana saavutin kahden MM-hopean lisäksi vuoden 2009 Suomen mestaruuden sekä neljä SM-hopeaa. 

Parasta valmentamisessa: Olen pienestä pitäen unelmoinut valmentamisesta. En osaa tarkemmin kuvailla miksi, mutta aina olen suunnitellut, että tulevaisuudessa minusta tulee valmentaja. Eikä tuo unelma valmentajanurasta ole edelleenkään muuttunut. Valmentamisessa parasta on kun huomaa joukkueesta onnistumisen ilon. Se, kun huomaa että nyt on tehty yhdessä jotain oikein. Muodostelmaluistelu on mielestäni mitä hienoin joukkuelaji. Laji vaatii hyvää tiimihenkeä niin joukkueelta kuin myös valmentajaltakin."

 

Yhteystiedot: tiina@kaarinantaitoluistelijat.fi


 

Katri "Kahko" Ahonen

 

Mitä joukkueita valmennat? Olen Diamond Edges joukkueen ja Star Edges kehitysryhmän vastuuvalmentaja. Olen mukana myös Mini Edges, Little Edges ja Golden Edges joukkueiden valmennustiimissä sekä valmennan Turun Seudun Urheilu Akatemian yläkoulun ja lukion aamujäillä Dream Edges Junior ja Diamond Edges joukkueiden luistelijoita.  

Koulutus: Päivitetään

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa?  Päivitetään

Mikä on parasta valmentamisessa? Päivitetään

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Päivitetään

Oma luisteluhistoriasi: Päivitetään

Paras luistelukokemus tai -muisto: Päivitetään

Yhteystiedot: katri@kaarinantaitoluistelijat.fi

p. 044 052 4560


 

Anni Levänen

 

Mitä joukkueita valmennat? Olen Mini Edges ja Little Edges joukkueiden vastuuvalmentaja. Valmennan luistelukoulussa sijaisena tarvittaessa kaikkia ryhmiä. 

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Aloitin valmennuksen syksyllä 2019.

Mikä on parasta valmentamisessa? Valmentamisessa parasta on nähdä luistelijoiden ilo ja intohimo heidän kehittyessään.

Mika on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa hienointa on yhdessä tekeminen ja joukkueen tuki tilanteessa kuin tilanteessa.

Oma luisteluhistoriani: Aloitin luistelun Kaarinan Taitoluistelijoiden luistelukoulussa vuonna 2006. Luistelin 12 vuotta Kaarin joukkueissa tulokkaista SM-junioreihin. Viimeisen kauteni jälkeen siirryin valmentamaan luistelukouluun.

Paras luistelukokemukseni: Paras luistelumuistoni on kaikkien upeiden hetkien joukossa ensimmäinen voitettu SM-kulta SM-junioreissa. Kovan työn tuloksena saatu kulta tuntui oman perheeksi muodostuneen joukkueen kanssa sanoinkuvaamattomalta. On upeaa huomata miten kaikki kova treenaus tuottaa tulosta. Myös arkiset harjoituksissa onnistumiset tuovat valtavasti motivaatiota ja iloa treenaamiseen.


 

Ilona Mäki

 

Mitä joukkueita valmennat? Olen Little Edges ja Golden Edges joukkueiden vastuuvalmentaja ja olen mukana Mini Edges joukkueen valmennustiimissä. Lisäksi valmennan Diamond Edgesin kuntotreenit sekä luistelukoulussa.

Koulutus: Muodostelmaluistelun I-tason valmentajakoulutus.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? 2011 aloitin seuramme luistelukoulussa apuohjaajana. Vuonna 2014 aloitin tulokkaiden apuvalmentajana oman luisteluni ohella

Mikä on parasta valmentamisessa? Huomata, kuinka luistelijat nauttivat treenaamisesta ja tekevät valtavan paljon töitä saavuttaakseen unelmansa.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Ehdottomasti joukkue ja yhdessä tekeminen. Lisäksi se, kun huomaa kovan treenin tuottaneen tulosta.

Oma luisteluhistoriani: Olen Kaarinan taitoluistelijoiden oma kasvatti.

Aloitin luistelun seurassamme vuonna 2004 ja luistelin ikimuistoiset 14 vuotta Kaarinan joukkueissa. Joukkueista olen luistellut kauden silloisissa Minitähdissä, kauden Little Edgesissä, kaksi kautta Diamond Edgesissä ja viisi kokemusrikasta vuotta Dream Edgesissä. Junnuihin yli-ikäiseksi tullessani siirryin kokonaan valmennuspuolelle.

Paras luistelukokemukseni: Oma paras luistelukokemukseni on vuoden 2017 SM-kilpailuissa luisteltu vapaaohjelma. Teimme nappisuorituksen ja palkintona siitä historiallinen SM-pronssi. Edelleen tulee kylmät väreet, kun miettii kysiestä luistelua. Lisäksi tietysti luistelu junioreiden MM-kilpailuissa oli ikimuistoista ja oli hienoa päästä edustamaan Suomea ja Kaarinan taitoluistelijoita arvokilpailuihin. Luistelussa hienointa on myös pienet hetket, jotka saa jakaa yhdessä joukkueen kanssa. Joukkue on kuin toinen perhe ja joukkueena yhdessä koetut ylä- ja alamäet muistaa varmasti vielä vanhana.

Yhteystiedot: ilona@kaarinantaitoluistelijat.fi 

p.044 211 8956


 

Emilia Vairio

 

Mitä joukkueita valmennat?  Toimin Little Edges ja MIni Edges joukkuiessa apuvalmentajana ja valmennan luistelukoulussa. 

Koulutus: Taitoluisteluohjaajan koulutuksen moduulit 1 ja 2. 

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Aloitin valmentamisen vuonna 2014.

Mikä on parasta valmentamisessa?  Parasta valmentamisessa on se kun huomaa luistelijoiden oppivan uusia asioita ahkeran treenaamisen tuloksena. Parasta on myös kun näkee luistelijoiden harjoittelusta saaman ilon niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin. 

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Hienointa on joukkueena tiivis yhdessä tekeminen sekä joukkueen tuoma tuki. Lisäksi muodostelmaluistelu on lajina upea ja on mahtavaa nähdä miten eri joukkueet kehittyvät joka vuosi ja keksivät uusia tapoja viedä lajia eteenpäin. 

Oma luisteluhistoriasi: Olen luistellut koko oman luistelu-urani Kaarinan Taitoluistelijoissa.

Olin katsomassa kaverini joulunäytöstä jouluna 2003 ja sanoin äidilleni, että haluan aloittaa myös luistelun harrastamisen. Aloitin luistelukoulussa 2004 tammikuussa ja sieltä 15-vuotinen luistelu-urani jatkui aina Dream Edgesiin asti. Joukkueissa luistelin kaksi kautta tulokkaissa, kaksi minoreissa, kaksi SM-noviiseissa ja viisi unohtumatonta kautta Dream Edgesissä.

Paras luistelukokemuksesi: Paras luistelukokemukseni on vuoden 2017 SM-kilpailut. Tuntui erityisen hienolta saavuttaa kovan työn tuloksena SM-pronssia. Lisäksi mieleen muistuu myös monia muita pieniä unohtumattomia hetkiä joukkueen kanssa niin leireiltä kuin treeneistäkin. Tiiviin joukkueen kanssa yhdessä asioiden tekeminen ja saavuttaminen on jotain sellaista, jonka muistan varmasti vielä hyvin pitkään.


 

Karoliina Koskinen

 

Mitä joukkueita valmennat? Sparkle Edges.

Koulutus: Päivitetään

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa?  Aloitin syksyllä 2017.

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta valmentamisessa on saada jakaa oma intohimo lajia kohtaan. Sen lisäksi on palkitsevaa seurata luistelijoiden kehitystä ja olla tukena niissä hetkissä, kun he oppivat jotakin uutta.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa?
Se, kuinka kovan työn tuloksena palaset loksahtava paikoilleen ja luistelijoista muodostuu yksi yhtenäinen kokonaisuus, joka vangitsee katsojan. Mielestäni on myös hienoa, kuinka laji kehittyy jatkuvasti, ja kuinka rohkeasti joukkueet uskaltavat rikkoa rajoja, luoden jotain ennennäkemätöntä.


Oma luisteluhistoriasi: Aloitin luistelun 2001 Turun Riennossa. Nähtyäni muodostelmaluistelua rakastuin lajiin ensisilmäyksellä ja siirryin seuran minorijoukkueeseen. Luistelin Turussa yhteensä seitsemän kautta aina SM-junioreihin saakka, kunnes tieni vei Kaarinaan. Dream Edgesin riveissä vietin neljä ikimuistoista kautta, jonka jälkeen siirryin valmennuspuolelle.

Paras luistelukokemus tai -muisto: Paras luistelukokemukseni on vuoden 2017 SM-kilpailut. Oli äärimmäisen koskettavaa saada päättää oma ura niin upeaan vapaaohjelmaan ja SM-pronssiin. Sen lisäksi oli ylipäätään hienoa saada luistella Dream Edgesissä ja olla osana sen kasvutarinaa. 


 

Milla Saari

 

Mitä joukkueita valmennat? Olen Vintage Edges joukkueen vastuuvalmentaja ja valmennan luistelukoulussa.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa?  Syksyllä 2019.

MIkä on parasta valmenatmisessa?  Nähdä lasten nauttivan yhdessä tekemisestä, lisäksi heistä huokuva oppimisenilo on erittäin motivoivaa.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Se, kuinka joukkue sulavasti luistelee yhteen kertoen upean tarinan täynnä tunteita.

Oma luisteluhistoriasi: Aloitin luistelun 7-vuotiaana Kaarinan taitoluistelijoissa. Viimeiset kaks kautta luistelin Dream Edges -joukkueessa, minkä jälkeen aloitin valmennuksen.

Paras luistelukokemus tai -muisto:  Dream Edgesin historian ensimmäinen SM-kulta sekä Sveitsin MM-kisojen vapaaohjelma.


 

Noora "Nonna" Karjalainen

 

Mitä joukkueita valmennat? Toimin apuna Vintage Edgesin valmennuksessa, Kaarina; Team Lumi, Wien (Itävalta); Team Syn’sation, Gmunden (Itävalta)

Koulutus: Muodostelmaluistelun valmentajakoulutus, lisäksi olen osallistunut STLL:n koulutuksiin, sekä ISU:n SyS Development seminaariin. Olen myös muotoilija/sisustussuunnittelija.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa?  Tulin seuraan keväällä 2020.

Valmentamisen aloitin jo oman luistelu-urani aikana TRT:ssä 2004. Olen valmentanut 16-vuotta, viimeiset 3 kautta Itävallan muokka maajoukkueen päävalmentaja Salzburgissa. Perustanut Wieniin mm. aikuisjoukkueen ”Team Lumi”. Toimin myös koreografina: viimeisenä olen suunnitellut EM-kisan avajaiskavalkadin (Graz, Itävalta tammikuussa 2020). 

Mikä on parasta valmentamisessa? Se fiilis, joka tulee, kun näkee luistelijoiden nauttivan siitä mitä olet heille opettanut. Oli sitten kyse yksittäisestä askeleesta tai kokonaisesta elementistä. On myös todella palkitsevaa toimia valmentajana, olla osana joukkuetta, josta huokuu yhdessä tekemisen ja luomisen ilo.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Se kokonaisuus. Upeat, yllätykselliset, energiset, liukuvat ja vauhdikkaat ohjelmat. Yhtä-aikaiset liikkeet, pysäyttävä tulkinta ja ohjelma täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia niin koreografiassa kuin puvuissa. Laji, jota voi vain ihailla! 

Oma luisteluhistoriasi: Olen luistellut 3-vuotiaasta, aloitin TRT:ssä. 13-vuotiaana vaihdoin muokkaan (Filiae Aboenses) ja jatkoin Rockettesin riveissä. Turussa Masters sarjassa viimeisin kauteni vuonna 2014.

Paras luistelukokemus tai -muisto: Ensimmäinen SM-kulta (Filiae Aboenses) on kyllä muistoista kultaisin ja sytytti kipinän pysyä lajin parissa. Tuosta hetkestä on aikaa, mutta se sama kipinä on säilynyt. Muistojen kokoelmaan tullut useita joukkueita niin, luistelijana kuin valmentajana, ja huikeita hetkiä sekä lukuisia ystäviä niiden mukana. Ehkä jännittävin kokemukseni valmentajan roolissa oli ensimmäinen MM-kisa Itävallan maajoukkueen kanssa (Colorado Springs USA). 


 

 

LUISTELUKOULUVALMENTAJAT

Roosa Kuiko

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan pääsääntöisesti luistelukoulussa.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Keväällä 2019

Mikä on parasta valmentamisessa? Valmentamisessa parasta on nähdä lasten kehittyvän ja huomata luistelun ilo!

Mika on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa parasta on ehdottomasti hyvä joukkuehenki ja yhteen hiileen puhaltaminen.

Oma luisteluhistoriani: Aloitin luistelun 5-vuotiaana Kaarinan taitoluistelijoissa, ja etenin luistelijapolullani Dream Edges:iin asti. Luistelin Dream Edges -joukkueessa kuusi ikimuistoista kautta.

Paras luistelukokemukseni: Minulla on paljon hyviä luistelumuistoja, mutta päälimmäisenä tulee mieleen junioreiden MM-kisoissa 2019 luisteltu vapaaohjelma. Jäällä oleva tunnelma oli jotain aivan uskomatonta ja suoritus meni ihan nappiin. Lisäksi Suomen mestaruus vuosina 2018 ja 2019 ovat olleet ikimuistoisia. Joukkueen kanssa vietetyt leirit ovat olleet myös luistelu-urani huippuhetkiä.


 

Essi Laine

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa.

Koulutus: Muodostelmaluistelun I-tason valmentajakoulutus ja tätä ennen Suomen Taitoluisteluliiton luistelukouluohjaajan koulutukset

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Olen valmentanut Kaarinan Taitoluistelijoissa vuosina 2009-2013 ja nyt syksyllä 2020 palaan takaisin mukaan seuran toimintaan.

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta valmentamisessa on nähdä luistelijoissa lajin aikaansaama ilo ja riemu. Lisäksi luistelijoiden kehityksen huomaaminen tuntuu aina hyvältä, kun näkee miten oma työ kantaa hedelmää.

Mika on muodostelmaluistelussa hienointa? Laji on kokonaisuudessaan upea! Itse olen kuitenkin aina ollut joukkueurheilija ja muodostelmaluistelussa pidän erityisesti siitä, että koko laji perustuu yhdessä tekemiseen ja yhteen hiileen puhaltamiseen.

Oma luisteluhistoriani: Olen aloittanut luistelun 3-vuotiaana Raision Taitoluistelijoiden luistelukoulussa. Tämän jälkeen siirryin Kaarinan Taitoluistelijoihin vuonna 2003, kun seura aloitti toimintansa. Oman kilpailu-uran lopetin vuonna 2011 TRT:n SM-junioreihin. Kilpailemisen jälkeen olen valmentanut opintojeni ohella Kuopion Luisteluseurassa vuosina 2013-2019. Siellä olen toiminut mm. tulokkaiden, kehitysryhmän ja aikuisluistelukoulun vastuuvalmentajana sekä valmentanut kaikkia seuran kilpailevia muodostelmaluistelujoukkueita.

Paras luistelukokemukseni: Ensimmäiset SM-kilpailuni SM-junioritasolla vuonna 2010 on jäänyt mieleen hienona kokemuksena!


 

Veera Levänen

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa pinkkejä, keltaisia ja sinisiä.

Koulutus: Kaarinan Taitoluistelijoiden oma luistelukoulu-valmentajan koulutus.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Aloitin valmentamisen syksyllä 2019.

Mikä on parasta valmentamisessa?  Valmentamisessa on parasta lasten kehityksen näkeminen kauden aikana. 

Mika on muodostelmaluistelussa hienointa? Muodostelmaluistelussa hienointa on ohjelmien ja askeleiden luovuus sekä luistelijoiden vankka yhteistyö.

Oma luisteluhistoriani: Itse harrastin muodostelmaluistelua kaarinan taitoluistelijoissa noin 10 vuotta ja luistelin SM-noviisi tasolle asti. 

Paras luistelukokemukseni:Parasta luistelussa oli joukkueen jokavuotinen ulkomaanmatka, jossa sai kokemusta ulkomaiden kisoista sekä suomen edustamisesta.


..

 

Anni "Manni" Moisio

 

Mitä joukkueita valmennat?  Sparkle Edges ja luistelukoulut. Toimin myös apuvalmentajana Golden ja Little Edges -joukkueilla. 

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Aloitin valmentamisen keväällä 2020 oman luistelu-uran loputtua. Toimin aiemmin apuvalmentajana luistelukoulussa.

Mikä on parasta valmentamisessa?  Parasta valmentamisessa on oman tärkeän lajin ja sen osaamisen jakaminen eteenpäin. On myös ihana nähdä miten luistelijoista huokuu into ja rakkaus lajia kohtaan ja kuinka innoissaan he ovat oppiessaan uutta. 

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Joukkueen antama tuki ja rakkaus, sekä se miten joukkueesta muodostuu ns. toinen perhe. Parasta on kokea niin onnistumiset kuin epäonnistumiset yhdessä joukkueena ja huomata, ettei ole ikinä yksin. Lajissa parasta on myös se, miten urheilullisuus ja luovuus yhdistyvät. 

Oma luisteluhistoriani:  Aloitin oman luistelu-urani Kaarinan Taitoluistelijoiden luistelukoulussa vuonna 2007, jonka jälkeen siirryin joukkue joukkueelta kohti seuran SM-junioreita. Viimeiset viisi vuotta luistelin Dream Edgesin riveissä. 

Paras luistelukokemukseni: Paras luistelukokemus tai -muisto: Parhaita ja unohtumattomimpia luistelukokemuksia ovat ehdottomasti olleet ensimmäiset SM-mitalit sekä Sveitsin MM-kisat 2019. 


 

Sara Nieminen

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa.

Koulutus:

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? 

Mikä on parasta valmentamisessa? 

Mika on muodostelmaluistelussa hienointa? 

Oma luisteluhistoriani: 

Paras luistelukokemukseni:


 

Matilda Paananen

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan seuramme luistelukoulussa.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Aloitin valmentamisen keväällä 2019 lopetettuani oman aktiivisen luistelu-urani.

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta on saada jakaa omaa kokemustaan eteenpäin, sekä nähdä riemu valmennettavan kasvoilla, kun tämä oppii uuden liikkeen.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Läheinen joukkue, jonka kanssa muistot ja tunnelmat jaetaan.

Oma luisteluhistoriasi: Kävin kokeilemassa seuramme luistelukoulussa ensimmäisen kerran vuonna 2004. Siitä matkani kohti SM-juniorijoukkuettamme Dream Edgesiä pikkuhiljaa alkoi. Driimeissä luistelin viimeiset kuusi kautta, kunnes tulin yli-ikäiseksi.

Paras luistelukokemus tai -muisto: Kisaviikot joukkueen kanssa ovat yksiä parhaimmista muistoista!​


 

Kaisli Salmi

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa. 

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa? Keväällä 2019 

MIkä on parasta valmenatmisessa? Nähdä luistelijoiden kehitys ja se ilo jonka luistelu sekä uusien taitojen oppiminen heille tuottaa.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Mielestäni laji itsessään on upea. Muodostelmaluistelu on laji jossa kauneus, luovuus, taito sekä urheilu yhdistyvät. Yhdessäkään tilanteessa ei olla yksin, ilot ja surut jaetaan joukkueen kanssa. Joukkue on kuin toinen perhe.

Oma luisteluhistoriasi: Aloitin luistelun 2004 raision STR-seurassa. Vuonna 2008 siirryin kaarinaan jossa luistelin tulokkaista sm-junioriksi asti. Luistelin Dream Edgesissä vuodesta 2016 vuoteen 2019

Paras luistelukokemus tai -muisto:Parhaat luistelukokemukseni ovat olleet ensimmäinen suomenmestaruus, sekä vuoden 2019 maailmanmestaruuskisat. 


 

Alisa Valtonen

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa?  Valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa olen aloittanut syksyllä 2018. Ennen kuin aloitin Kaarinassa, olen valmentanut Helsingissä HSK:ssa luistelukoulussa 2015-2018 sekä yksinluistelun kehitysryhmässä kaudella 2017-2018.

Mikä on parasta valmentamisessa? Parasta valmentamisessa on huomata, kun lapset oppivat uusia asioita ja kehittyvät. Innostavaa on myös nähdä, kun luistelija nauttii liikunnasta ja jäällä olemisesta.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Itselläni ei ole muodostelmaluisteluun omaa kokemusta ja laji on osittain vieras, mutta olen oppinut arvostamaan sitä aivan eri tavalla, kun olen päässyt tutustumaan lajiin enemmän. Joukkueen yhteisöllisyys ja siitä saama energia jäällä on todella vaikuttavaa.

Oma luisteluhistoriasi:  Olen aloittanut taitoluistelun 3-vuotiaana HTK:ssa, ja HL:n kautta vuodesta 2010 luistellut HSK:ssa urani loppuun asti vuoteen 2018. Kisasin yksinluistelussa 8 kautta junioreihin asti.  

Paras luistelukokemus tai -muisto: Parhaita luistelukokemuksia minulle olivat kilpailut ja kisareissut, sekä kesäleirit. Yksi mieleenpainuvimpia hetkiä oli, kun pääsin 2016 syksyllä kaksoisaxelin taitoluisteluliiton elementtitestissä läpi vastoin valmentajankin odotuksia.


 

Tiia Vuorenpää

 

Mitä joukkueita valmennat? Valmennan luistelukoulussa.

Koulutus: Seuran oma luistelukoulukoulutus.

Milloin olet aloittanut valmentamisen Kaarinan Taitoluistelijoissa?  Aloitin sijaistamaan tarvittaessa 2019 ja 2020 aloitin vakituisena valmentajana.

Mikä on parasta valmentamisessa? Nähdä lasten kehitys ja into luisteluun.

Mikä on muodostelmaluistelussa hienointa? Joukkueena luisteleminen ja kehittyminen sekä yhteishenki ja mahdollisuudet.

Oma luisteluhistoriasi: Luistelin seurassa lähes kymmenen vuotta aina SM-junioreihin asti.

Paras luistelukokemus tai -muisto: Yleisesti kaikki kokemani ulkomaankisat ja muut kisat sekä leirit, mutta eniten mieleenpainuvina niistä ovat vuoden 2019 MM-kisat.